Суд змінив запобіжний захід блогеру Мар'яну Чаві

Блогера відправили під варту

Вчора, 8 серпня, Львівський апеляційний суд задовільнив апеляцію прокуратури щодо зміни запобіжного заходу блогеру Мар'яну Чаві. Про це пише Львівський апеляційний суд.

Прокурори у своїй апеляційній скарзі вимагали взяти Мар'яна Чаву під варту, аби ліквідувати ризик подальшого ведення його антидержавницької діяльності у соціальних мережах. 

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу прокурора Львівської обласної прокуратури задоволити, а ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова скасувати та постановити нову, якою клопотання слідчого відділу Управління СБ України у Львівській області задоволити. Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року, з визначенням розміру застави – 214 720 грн.

Чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань), ч.1 ст.435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю), ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Читайте також: СБУ затримала блогера зі Львівщини, який принизив поранених воїнів, які виписували повістки

Чава публікував на YouTube десятки відео, де він цькує військових та поліцейських, й заявляв, що захищає свої права та Конституцію України. У відео розповідає, що в Україні немає війни, не існують державні органи та органи місцевого самоврядування, немає поняття «громадянин». 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт