Суд зобов'язав Львівську податкову сплатити борг за світло на суму майже 300 тисяч гривень

Відповідач стверджував, що на початку липня ДПС розірвала договір із ТОВ “Львівенергозбут” та уклала нову угоду з іншим постачальником

ФОТО: Львівська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Львівській області

Господарський суд Львівської області зобовʼязав Львівську державну податкову інспекцію Головного управління ДПС у Львівській області сплатити понад 283 тис. грн за отриману електроенергію, заборговану ТОВ “Львівенергозбут”. Рішення суду оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень у пʼятницю, 15 березня, пише Lviv.media.

 ДПС уклала із “Львівенергозбутом” договір про постачання електроенергії на початку січня 2023 року. Відповідач стверджував, що на початку липня ДПС розірвала договір із ТОВ “Львівенергозбут” та уклала нову угоду з іншим постачальником — ТОВ “СК Енерджі Груп”, якому й платила за послуги у серпні минулого року.

Втім, “Львівенергозбут” під час судового розгляду стверджував, що чотири об’єкти податкової служби перебували на його постачанні до 01 вересня 2023 року. Вартість спожитої за серпень електроенергії склала 283 тис. 851 грн. Зміну постачальника, що відбулась саме 01 вересня 2023 р., підтвердив витяг із Центральної інформаційно-комунікаційної платформи DataHub. Також цю інформацію своїм листом підтвердило ПрАТ “Львівобленерго”.

Читайте також: суд відпустив з-під варти чиновника, який підозрюється у заволоднні 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів

ДПС надала платіжні документи, які свідчать про оплату послуг за серпень іншому постачальнику. Однак вони, згідно з рішенням суду, не підтверджують факту оплати саме по спірних точках комерційного обліку. Відтак суд визнав надані “Львівенергозбутом” докази більш вірогідними і вирішив стягнути з ДПС у Львівській області на його користь повну суму заборгованості.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також