Суд зобовʼязав підприємця знести незаконну СТО у Львові

Демонтування станції технічного обслуговування

Львівський підприємець Ростислав Баранецький зобов'язаний зайнятись демонтуванням самовільної станції технічного обслуговування та звільнити комунальну ділянку біля авторинку на вул. Зеленій. Про це пише zaxid.net.

Йдеться про ділянку площею 0,49 га на вул. Зеленій, 253 у Львові. У 2018 році Львівська міськрада передала її в оренду ФОПу Ростиславу Баранецькому для обслуговування СТО. Втім, на думку прокуратури, міська рада мала виставити цю ділянку на аукціон. Крім цього, ділянка розташована в межах червоних ліній. Також підприємець порушив умови договору і замість тимчасової споруди СТО збудував будівлю площею 326,3 м2 і зареєстрував за нею право власності.

У серпні 2023 року Господарський суд скасував ухвали ЛМР про передачу землі в оренду Ростиславу Баранецькому і скасував приватизацію будівлі СТО. Крім цього, суд зобовʼязав підприємця знести СТО та звільнити комунальну ділянку.

Читайте також: Ураження військового арсеналу рф з іранськими ракетами: деталі від Генштабу

На це рішення Ростислав Баранецький подав апеляцію, стверджуючи, що тимчасова будівля СТО є обʼєктом нерухомості, а, отже, для оренди землі під нею не потрібно було проводити торги. Господарського суду, що зобовʼязує його демонтувати СТО. Ця постанова вже набрала законної сили, втім її можна оскаржити в апеляції.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також