Суд звільнив від покарання львівського активіста, який переправляв ухилянтів через систему «Шлях»

Йому призначено умовний термін

Суд у Львові визнав винним у незаконному переправленні призовників за кордон активіста Івана Греська, який вніс дані призовника у сиситему «Шлях», як волонтера, що перевозить гуманітарні вантажі. Суд звільнив його від тюремного ув’язнення, призначивши трирічний умовний термін.

Як вказано у вироку суду, на початку серпня 2022 року до Івана Греська звернувся чоловік призовного віку, який хотів виїхати у Польщу. Через кілька днів чоловіки ще раз зустрілись і Гресько запевнив, що зможе переправити його за кордон, внісши його дані у систему «Шлях», як волонтера для переправлення гуманітарних вантажів.

Іван Гресько сказав, що це коштуватиме 10 тис. доларів (5 тис. доларів треба було дати одразу та ще 5 тис. доларів після завершення документів). У матеріалах справи вказано, що Гресько залучив до справи ще кількох осіб, матеріали щодо них виділені в окреме провадження.

Читайте також, на Львівщині суд виніс вирок ухилянту, який підробив свідоцтва про народження дітей.

13 вересня Іван Гресько зустрівся із чоловіком та показав йому копію наказу ЛОВА про включення його до бази «Шлях», після цього він отримав другу частину хабара і його затримали правоохоронці.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі