Суд звільнив від тюремного покарання військового, який з необережності вбив знайомого у Львові

Військовослужбовець заявив, що планує і надалі виконувати свій громадянський обов`язок щодо захисту Батьківщини

ФОТО: ілюстративне

Галицький районний суд Львова, у зв'язку із розкаянням обвинуваченого, звільнив від тюремного ув’язнення військовослужбовця, який вбив свого знайомого через необережність. Чоловік не заперечував своєї вини та примирився з матір’ю загиблого. Про це йдеться у вироку суду.

Інцидент трапився у Львові вночі 30 липня на вулиці Городоцькій, поблизу закладу «All Kebab». Зазначається, що, будучи у відпустці, військовослужбовець стрілець-радіотелефоніст Ростислав Г. посварився зі своїм знайомим. Ростислав вдарив потерпілого кулаком в щелепу, від чого той впав та вдарився головою об бетон. Внаслідок падіння чоловік отримав важкі травми голови - його було госпіталізовано до лікарні св. Пантелеймона Першого ТМО Львова, де він згодом і помер.

Конфлікт зафіксували камери спостереження. На засіданні військовий свою вину визнав повністю.

У вироку наголошується, що військовий дізнався про смерть потерпілого лише через два тижні, коли його затримали на військовому полігоні. Також він повідомив, що з матір’ю загиблого примирився, відшкодував їй матеріальну та моральну шкоду та пообіцяв і надалі надавати матеріальну допомогу.

Засуджений просив суд дати йому можливість виправитись та не садити у в’язницю, оскільки він планує і надалі виконувати свій громадянський обов`язок щодо захисту Вітчизни.

Читайте також: організатор вбивства Політковської помилуваний, бо воює проти України

У висновку суд Львова вирішив, що військовий не становить небезпеки для суспільства, та заслуговує на можливість виправитися. Замість чотирьох років ув’язнення йому призначили два роки іспитового терміну. Якщо протягом цього терміну військовий не вчинить нових злочинів, його повністю звільнять від покарання. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також