Суддя Тандир, який збив нацгвардійця на блокпості, просить відправити його у ЗСУ замість СІЗО

Раніше Тандир заявляв, що він нібито має проблеми зі здоров'ям

фото: slovoidilo.ua

Голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир просить змінити запобіжних захід — замість СІЗО відправити його у військо.

Це він заявив на засіданні Святошинського суду Києва, передає «Бабель».

Суддя подав клопотання до прокуратури змінити йому запобіжний захід — замість утримання в СІЗО відправити у військо. Така можливість передбачена 616 статтею кримінально-процесуального кодексу (вона зʼявилася після повномасштабного вторгнення).

Тандир також зазначив, що він офіцер запасу, а військову службу планує проходити в бойовій частині, «а не папірці перекладати».

«Користі, сидячи в СІЗО, я державі не принесу», — сказав Тандир.

Прокурор пояснив, що поки звернення Тандира він не бачив, тож не перевіряв його придатність до військової служби та інші деталі.

Як повідомляє «24 Канал», раніше Тандир заявляв, що він нібито має проблеми зі здоров'ям, а зараз планує йти до війська.

Я маю стан здоров'я такий, у березні був перелом черепа, а у 2019 році я мав перелом хребта, маю 8 болтів. Прошу, щоб ви зважили на це, – зазначав Тандир.

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора,  Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Згідно з ухвалою суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на 2 місяці, до 17 лютого 2024 року включно.

Також суд задовольнив клопотання прокурора в частині арешту майна обвинуваченого, а саме земельної ділянки, розташованої в Київській області, та грошових коштів. Згідно з останньою декларацією, у власності суддя має 293 тис гривень та 25 тис доларів США.

Нагадаємо, 25 травня 2023 року, голова одного з районних судів Київської області, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці.

За даними слідства, під час ДТП суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння. За цим фактом до суду скеровано обвинувальний акт відносно судді за ч. 3 ст. 286-1 КК України.

На даний час у кримінальному провадженні триває судовий розгляд.

Читайте також: підозрюваний у смертельній ДТП суддя Тандир продовжує отримувати зарплату.

Згідно з інформацією журналістів, Тандир розлучився зі своєю дружиною Людмилою 6 грудня, а 12 грудня він переписав на неї квартиру площею 68,8 кв. метрів у Святошинському районі Києва і машиномісце.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий