Супутник зафіксував вже четверте місце масового поховання у Маріуполі (ФОТО)

З’явилося масове поховання на початку березня...

Фото: Схеми

Супутник зафіксував вже четверте місце масового поховання біля Центрального кладовища в Маріуполі.

Про це з посиланням на "Радіо Свобода«, повідомляють »Схеми".

З допомогою супутникових знімків «Maxar», наданих компанією «ТВІС», журналісти знайшли місце масового поховання, що складається з двох траншей. Одна з них сягає більше 30 метрів у довжину. 

Напередодні радник міського голови Петро Андрющенко у своєму «Telegram»-каналі розповів, що до міськради надійшла інформація про розконсервацію історичного кладовища «Некрополь», де може знаходитись ще одне місце масового поховання маріупольців.

З’явилося масове поховання на початку березня.

Журналістка азербайджанського видання «APA TV» Ілаге Велієва 10 березня публікувала на своїй сторінці «Facebook» відео з масовим похованням загиблих маріупольців, однак не вказала його місце розташування. Аналізуючи відео, «Схеми» змогли підтвердити, що мова йде саме про територію поблизу історичного кладовища «Некрополь» у центрі Маріуполя.

На кадрах з відео видно купол Свято-Микільського кафедрального собору, високу трубу у провулку Левітана, а також дахи підсобних приміщень за парканом.

Це вже четверте місце масового поховання, яке вдалось встановити за допомогою інформації від місцевої влади та супутникових знімків

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена