Супутникові знімки спростовують заяву рф щодо непричетності до загибелі мешканців Бучі

На знімках видно тіла людей, які були закатовані щонайменше 18 березня

Нові супутникові знімки від «Maxar Technologies» показують, що тіла загиблих мирних жителів Бучі тижнями лежали на вулиці коли місто було під контролем Росії. Про це пише «CNN».

Тривожне відео, на якому видно тіла в Бучі, було геолоковано у п’ятницю. Це сталося того ж дня, коли Україна оголосила місто звільненим від російських військ.

У відповідь на відео з Бучі в суботу, Міноборони Росії стверджує, що відео «фейк» і «інсценований». У ньому сказано, що відео, фотографії та звинувачення у військових злочинах були «черговою провокацією».

«За час перебування населеного пункту під контролем російських збройних сил жоден місцевий мешканець не постраждав від насильницьких дій», — йдеться в повідомленні.

Але супутникові знімки спростовують цю заяву росіян: об’єкти, побачені на вулиці Яблуській на супутникових знімках, збігаються з точними місцями, де тіла видно на вулиці на відео.

На супутникових знімках видно, що тіла перебували на вулиці в південній Бучі щонайменше з 18 березня, коли місто контролювала Росія. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також