Суровікін намагається обдурити Збройні сили України

Думка військового експерта

Заява командувача російської армії в Україні Сергія Суровікіна щодо можливого відступу з Херсона може бути інформаційним вкидом. Про це розповів військовий експерт, колишній речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«Заяви генерала Суровікіна, місцевих херсонських гауляйтерів Стремоусова та Сальдо, найімовірніше, пов’язані з певним інформаційним вкидом, спрямованим на те, щоб обдурити вище військово-політичне керівництво та населення нашої країни, як і Сили оборони України», — вважає військовий експерт.

Важко говорити про відступ російської армії, «якщо близько 30 тисяч солдатів нині зосереджено на правому березі Дніпра в нижній його течії».

«Причому за останні два тижні туди було перенаправлено 4–5 батальйонно-тактичних груп з числа так званих «чмобиків» — частково мобілізованих російських громадян. Тому думаю, що РФ зараз посилює позиції на правому березі Дніпра. Більш-менш вони створили логістику через міст у районі Нової Каховки за допомогою понтонно-мостових переправ, які діють на різних ділянках Дніпра між Новою Каховкою та Херсоном», — сказав він.

Незважаючи на «певні переміщення» гауляйтерів та співробітників ФСБ з Херсона на лівий берег, «у зворотному напрямку йдуть все нові ресурси, сили та засоби, щоб російська армія щонайменше тримала оборону на правому березі Дніпра».

Збройні сили України ведуть контрнаступ у Херсонській області на правому березі Дніпра.

Нагадаємо, у Херсоні медики відмовилися лікувати кремлівських рупорів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт