суровікін знав про плани пригожина влаштувати «путч»

Невідомо чи він підтримував пригожина

Російський генерал Сергій Суровікін знав про плани очільника угруповання «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина кинути виклик російському вищому військовому командуванню. ПРро це пише New York Times із посиланням на американських офіційних осіб.

З цих даних неясно, чи допоміг Суровікін спланувати дії найманців Пригожина в Ростові-на-Дону, де розташований штаб Південного військового округу.

Також наявні ознаки того, що кілька інших російських генералів могли підтримати спробу силової зміни військового керівництва країни.

За цими даними, Пригожин не вчинив би заколот, якби не вірив, що інші особи, які перебувають при владі, прийдуть йому на допомогу, стверджує видання.

Володимир Путін має вирішити, чи вірить він у те, що Суровікін був поінформований про плани Пригожина, і визначитися, як на це реагувати. Окскільки, можливий альянс між впливовим Суровікіним і Пригожиним пояснює готовність Путіна надати ватажкові бойовиків можливість відступу.

Читайте також: цей рік стане переломним у війні з росією - Резніков

Американські офіційні особи зацікавлені у підриві позицій Суровікіна, якого вважають одним із компетентних російських генералів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт