Світові заводи-гіганти із виробництва зброї нарощують темпи для задоволення потреб України

Країни збільшують оборонні бюджети

Фото: ілюстративне

Найбільші світові виробники зброї нарощують виробництво ракетних установок, танків і боєприпасів. Це робиться оскільки галузь змінюється, щоб задовольнити те, що керівники очікують від сталого попиту, викликаного війною в Україні.

Про це повідомляє «The Wall Street Journal».

За інформацією, зростання відбувається значною мірою в Європі, де кілька виробників зброї з давнім існуванням звикли до скромнішого попиту на свою продукцію в мирний час і тепер намагаються збільшити потужності, щоб задовольнити очікуване падіння замовлень.

Європейські виробники

Акції багатьох із цих менш відомих міжнародних виробників зброї, включаючи німецьку «Rheinmetall AG RHM», зросли на 0,98 % і шведський «Saab SAABF» показав зростання на 0,86 %.

«Rheinmetall», один із найбільших у Європі виробників зброї та боєприпасів, минулого тижня погодився купити іспанського конкурента, щоб збільшити свої потужності з виробництва боєприпасів. Його виконавчий директор сказав, що очікує нових великих контрактів наступного року.

США та Азія

Поштовх до збільшення виробництва також спостерігається в США та Азії. Пентагон виділив Україні озброєння та послуги на суму понад 17 мільярдів доларів, більшість із яких отримано з наявних запасів. Він також уклав близько 3,4 мільярда доларів нових контрактів на поповнення внутрішніх запасів і запасів союзників.

Країни збільшують оборонні бюджети

Польща збільшить свій оборонний бюджет до 3 % ВВП у 2023 році проти 2,1 % зараз. Литва, Естонія та Латвія наближаються до 2,5 %, згідно з лондонським Міжнародним інститутом досліджень безпеки, оборонним аналітичним центром. Швеція, Фінляндія та Велика Британія також взяли на себе зобов’язання збільшити бюджети.

Тим часом Німеччина після вторгнення створила оборонний фонд на 100 мільярдів євро, або 104 мільярди доларів. Вона пообіцяла почати досягати довго не досягнутої цілі НАТО щодо витрачання 2 % ВВП на оборону.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів