Сьомий «Молодвіж» у Львові, присвячений памʼяті Ярини Базилевич та її сімʼї, зібрав тисячі людей та майже пів мільйона гривень для військових

Після трагедії «Молодвіж» набув нового значення та геть іншого забарвлення

 

У суботу у Львові відбувся сьомий всеукраїнський захід «Молодвіж», який команда присвятила памʼяті Ярини Базилевич та її сімʼї. Захід відвідало 2900 людей, а команда складалась з 22-ох організаторів та 48-ми волонтерів, повідомляє ЛМР.

В середу, 4 вересня, від російської ракети загинула програмна менеджерка заходу Ярина Базилевич, її мама та дві сестри. Дівчина працювала над програмою блоку «Починай» та творила «Молодвіж» вже другий рік поспіль. Також вона працювала програмною менеджеркою Офісу «Львів –  Молодіжна Столиця Європи 2025», була пластункою та випускницею НУ «Львівська політехніка». Її сестра Дарія Базилевич теж була частинкою волонтерської команди на «Молодвіж. Нелегко, але мрій» у 2023 році.

Після трагедії «Молодвіж» набув нового значення та геть іншого забарвлення: замість звичної фотозони на заході, були розміщена виставка зі спогадами про загиблих та споруджено місце, куди відвідувачі приносили квіти. Замість вечірньої програми, де мали б виступати музичні гурти, був вечір памʼяті Ярини, її сестер та матері.

Програма заходу «Молодвіж» налічувала 83 спікери: військові, громадські активісти, політики, журналісти, лідери думок. Серед топ-спікерів: Павло Шеремета, Віталій Гордієнко, Ярема Дух, Анна Новосад, Мирослав Маринович, Любомир Левицький, Меланія Подоляк та Сергій Стерненко.

«Це велика честь, для тих, хто має можливість спілкуватись та ділитись своїми думками тут. І це велика вдячність великій команді «Молодвіжу». Дякую, що не зупиняєтесь»,  – зазначив Роман Лозинський, народний депутат України, спікер цьогорічного «Молодвіжу».

«Найбільша цінність в житті – це люди. Важливішого в житті немає, цінувати потрібно тільки людей. Але також, важливо ніколи не зупинятись. Світла памʼять світлим людям», – каже Павло Клімкін, ексміністр закордонних справ України, спікер заходу «Молодвіж 2024».

Також команді заходу вдалось зібрати 423 861 грн для підтримки «Янголів Азову».



Читайте також: Львів прощається з членами родини Базилевич, які загинули внаслідок російської атаки


«Молодвіж» – Всеукраїнська платформа мережування молоді, яка піднімає дискусії у сфері молодіжної політики та суспільних змін і створює актуальний вектор руху на рік для молодих людей.



varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також
Скандального львівського бізнесмена Сергія Дядюшка запідозрили у співпраці з Віктором Медведчуком

Скандального львівського бізнесмена Сергія Дядюшка запідозрили у співпраці з Віктором Медведчуком

Скандальний львівський бізнесмен Сергій Дядюшко заручився підтримкою не менш одіозних псевдоекспертів та блогерів з пулу колишньої Партії регіонів у своїй боротьбі за захоплення лабораторії «Ескулаб».