«Такого Львів ще не бачив»: мер повідомив, коли приступлять до відбудовування будинків, постраждалих внаслідок ракетного удару

40 людей залишилися без даху над головою

Фото Максим Козицький

Сьогодні, 7 липня вже будуть приступати будівельники до відбудовування тих будинків, які постраждали внаслідок ракетного удару рф по Львову. Станом на завтра більш-менш можна буде розуміти термін.

Про це повідомив мер міста Андрій в етері національного марафону, пише ТСН

«Велика подяка МНС-никам, вони працювали всю ніч. Щойно витягли останнє тіло, це є жінка. Взагалі ми маємо 9 жінок вбитих »Калібрами« і одного чоловіка. Дуже багато людей звернулися за медичною допомогою, всі її отримали. Зона ураження дуже велика була. Окрім тих двох будинків, в які прямо влучив »Калібр«, ще була вибухова хвиля, близько 35 будинків отримали пошкодження - вікна повилітали, двері, тріщини. Гуртожитки Політехніки, офісний центр - повністю зруйнована одна частина. Це трагічна ситуація. Такого Львів ще не бачив. І це буферна зона ЮНЕСКО. Ми мали таку думку, що частина ЮНЕСКО не буде атакована, але для тих нелюдів це не має жодного значення. Всім допомагаємо, людей розселили в містечку поруч для тимчасово переміщених осіб. Сьогодні вже будуть приступати будівельники до відбудовування тих будинків, на завтра будемо більш-менш розуміти термін. 40 людей лишилися без даху над головою. Дуже багато помешкань потребують ремонту», - сказав Андрій Садовий

Читайте також: у Львові збільшилася кількість загиблих через ракетний удар росії.

Додамо, що в ніч проти 6 липня Львів зазнав ракетного обстрілу з боку російських окупантів, які використовували ракети типу «Калібр».

Було зафіксовано влучання по житлових кварталах, і одна з ракет влучила у багатоквартирний будинок, під завалами якого опинилися люди.

В Повітряних силах повідомили, що українська протиповітряна оборона змогла перехопити 7 із 10 ракет під час масованого обстрілу Львова. За словами офіційного представника відомства, ракети «Калібр», випущені російською стороною, спочатку були спрямовані в бік Києва, проте раптово змінили курс. Вони прямували вздовж річища річки Дніпро, щоб обійти протиповітряну оборону.

За останніми даними, руйнації зазнали 35 будинків, два з них в критичному стані і зруйновано орієнтовно 60 помешкань. Більше 1000 вікон потребують заміни. Також є руйнації в закладах освіти, гуртожитках НУ «Львівська політехніка», зруйнований великий офісний центр поруч. Пошкоджено близько 57 машин.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена