«Танці на кістках»: путін навідався в зруйнований Маріуполь

Цинізму немає меж

Фото з відкритих джерел

Глава кремля начеб то здійснив візит до окупованого росією Маріуполя. Як повідомила прес-служба кремля, глава рф володимир путін оглянув низку об'єктів міста, а також поспілкувався із місцевими жителями. Про це пише російське ТАСС

До Маріуполя путін за даними видання прилетів на гелікоптері. За кермом автомобіля він об'їхав кілька районів міста, роблячи зупинки.

Однак жодної фото чи відео з поїздки поки що не опубліковані.

Зазначається, що під час поїздки віце-прем'єр рф Марат Хуснуллін докладно доповів путіну про хід будівельних та відновлювальних робіт у місті та околицях.

 «Зокрема, йшлося про будівництво нових житлових мікрорайонів, соціальних та освітніх об'єктів, інфраструктури ЖКГ, медичних установ», - зазначили у прес-службі.

Віце-прем'єр Марат Хуснуллін доповів володимиру путіну, що жителі Маріуполя начеб то почали активно повертатися до міста.

Хуснуллін також повідомив, що ухвалено рішення при відновленні центру Маріуполя зберегти його вигляд.

«Сильно розбитий центр. У центральній частині частина будівель — пам'ятники. Довго думали: зносити, не зносити. Все-таки вирішили зберегти. Зробили кошторисну документацію», — сказав він в опублікованих відеокадрах.

Віце-прем'єр наголосив, що до літа у місті мають намір запустити перший трамвайний маршрут.

Додамо, що у суботу путін прибув також до окупованої АР Крим. Свою поїздку він присвятив дев'ятій річниці проведення незаконного псевдореферендуму на території українського півострова.

Читайте також: в Україні та росії відреагували на виданий ордер на арешт путіна

Від  російської окупації в Маріуполі лише за офіційними даними, загинули кілька десятків тисяч людей та знищили половину будинків

varta1.com.ua: Новини