Танкер "Delfi" сьогодні спробують підняти з пляжу в Одесі (фото)

BB6A9184
BB6A9184

Танкер «Delfi», який минулої осені зазнав аварії на одеському узбережжі, сьогодні знову спробують підняти з пляжу в Одесі. Про це написав, у «Facebook», співвласник компанії, яка виконує роботи одеський бізнесмен Андрій Ставніцер.

"І знову важливий день для Одесипідрядник судновласника зробить другу спробу зняти танкер «Delfi» з хвилеріза у пляжу «Дельфін». В операції бере участь буксир «P&O Maritime Ukraine». Під час першої спроби порвався капронову кормової канат, тому сьогодні будуть використані сталеві троси. Якщо хоч один порветься, може наробити багато бідихвилюємося. Нехай все вийде. В іншому випадку Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authorityпрідется розробляти новий план, а там все непросточерез малу глибину до «Delfi» не можуть підійти плавкрани. У найгіршому разі танкер доведеться різати на місці, і тоді уникнути забруднення моря буде дуже важко",написав він у дописі.

Попередньо буксири підійдуть о 13:00 год.

«На даний момент корпус оглядають водолази. Навколо »Delfi« встановили ще один ряд бонових загороджень, які повинні перешкодити розливу палива. З Південного прийшов буксир-нафтосміттєзбирач »Sea Ant«, який буде встановлювати троси, стежити за безпекою і усувати розливи. Катер рятувальників на місці. Погода чудова, небо наповнюється дронами»,додав він.

[gallery link=«file» ids=«208705,208706,208707»]

Нагадаємо, у листопаді 2019 року в Чорному морі, біля Одеси, зазнав аварії танкер «Делфі» (“Delfi”) з трьома українцями на борту. Через шторм його віднесло до пляжу «Дельфін» в Одесі.

Водолази евакуювали трьох членів екіпажу. У результаті аварії танкера було забруднене узбережжя.

varta1.com.ua: Новини