ТЦК буде надсилати до Електронного кабінету військовозобов’язаного повідомлення, зокрема й про явку

Закон про мобілізацію буде чинним вже у цю суботу

Наразі біля ТЦК утворюються довгі черги, за кордоном чоловіки не можуть отримати документи, а електронний кабінет поки що не функціонує. 

Про деталі законопроєкту в інтерв'ю Radio NV розповів нардеп, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

 

«Організація роботи в процесі оновлення своїх персональних військово-облікових даних не завжди оптимально побудована представниками ТЦК. Ми десь півроку-рік назад розглядали питання на комітеті щодо режиму роботи ТЦК. Після цього ці органи почали працювати більш інтенсивно — без вихідних і майже цілодобово в порядку чергування відповідних працівників», - зазначає Федір Веніславський.

Що стосується черг, то така ситуація пов'язана з тим, що чоловіки намагаються оновити свої персональні дані, при цьому не розуміють повністю всіх положень закону. 

«Ми неодноразово публічно акцентували увагу на тому, що можна оновити свої військові і облікові персональні дані не лише через фізичну появу у ТЦК, а також через Центр оновлення адміністративних послуг і дистанційно — через електронний кабінет», - повідомляє Федір Веніславський.

Читайте також: На Львівщині БЕБ вилучило 3 000 літрів контрафактного алкоголю

Електронний кабінет має запрацювати з 18 травня. І тоді кожен зможе дистанційно оновити свої персональні військово-облікові дані, за винятком, звичайно, проходження військово-лікарської комісії, яку необхідно буде пройти, якщо людина її тривалий час не проходила або якщо вона була визнана обмежено придатною. А цей термін, я хочу нагадати, ми скасували, і є зараз або придатні, або непридатні. Таким громадянам необхідно буде з’явитися фізично до ТЦК.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб