ТЕРМІНОВО: російські війська використали в Маріуполі невідому отруйну речовину

Наслідки для потерпілих зараз продовжують встановлювати

ФОТО: ілюстративне

Бійці полку «Азов» повідомляють, що 11 квітня, близько 21 вечора, російські окупанти використали проти українських військових та цивільних людей у Маріуполі отруйну речовину невідомого походження.

Як стало відомо, її скинули з безпілотника російських окупантів.

У постраждалих людей, наразі, зауважили дихальну недостатність та вестибуло-атактичний синдром. Наслідки для потерпілих зараз продовжують встановлювати.

Є ймовірність, що речовина, яку орки застосували — це зарин.

Зарин — безбарвна рідина без смаку та запаху, дуже токсична. У військових цілях використовується як речовина нервово-паралітичної дії. При отруєнні зарином перезбуджується моторика.

Мимоволі можуть скорочуватися м’язи та секреторні залози, що призводить до судом, які переходять у паралічі. Без участі свідомості скорочуються серцеві, дихальні м’язи, сечовий міхур, м’язи травного тракту, зіниці та багато іншого.

Далі порушуватиметься робота органів, спостерігається пото- та слиновиділення. Отруїтися зарином можна від вдихання пари, дотику до речовини чи зараженої поверхні або ж прийому отруєної води чи їжі.

Речовина активно поглинається предметами довкілля та тканинами. У вигляді рідини небезпечний до 5 діб, у вигляді газу — до 20 годин, у зимовий період його стійкість зменшується.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також