Терміново: вся Луганщина опинилася через окупантів без світла

На щастя енергетики знайшли вихід з ситуації

Фото ілюстративне

Російські окупанти знеструмили нову Кремінську підстанцію напругою 500 кВ, відповідна ціла Луганська область перебуває без електроенергії. Про це 25 квітня повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай у «Telegram».

«Без електроенергії наразі всі населені пункти Луганщини. Опрацьовуємо альтернативні варіанти заживлення області», — повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він також додав, що ця підстанція напругою 500 кВ у мирний час заживлювала більшу частину міст і сіл області. Також раніше електроенергія надходила із Луганської ТЕС, що у місті Щастя. Трансформаторні блоки останньої зруйновані ворогом, полагодити їх росіяни не в змозі.

«Тож, до сьогодні підстанція в Кремінній залишалась єдиним джерелом постачання електроенергії в домівки луганчан», — додав Сергій Гайдай.

Згодом Сергій Гайдай уточнив, що необхідна для потреб населення міст та сіл Луганщини напруга подаватиметься по іншій схемі через потужні електропідстанції, що залишилися в роботі на території області. Наразі, триває подача напруги на ці уцілілі підстанції. Невдовзі світло повернеться в домівки наших мешканців. Дістатися до пошкоджень лінії електропередачі, що заживлює Кремінську ПС 500 кВ, зараз неможливо через активні бойові дії.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена