Тернопільські шахраї заволоділи 7 млн грн виплат учасникам АТО

sjJr6N6cE4NCGJCMhu4a
sjJr6N6cE4NCGJCMhu4a

Зловмисникам вдалося шахрайським способом заволодіти сімома мільйонами гривень та здійснити замах на заволодіння ще шести мільйонів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективів) СУ ГУНП в Тернопільській області спільно  Тернопільською місцевою прокуратурою встановили, що до складу злочинної групи ввійшли троє жителів Тернопільщини та киянин.

Шахрайство полягало у тому, щоб підшуковувати учасників бойових дій нібито для допомоги їм в отриманні групи інвалідності.

Тернополяни підшуковували учасників АТО, киянин — підробкою медичних документів, які в подальшому давали право на оформлення групи інвалідності.

На підставі цих підроблених документів зловмисники, вводячи в оману різні державні установи, оформляли учасникам бойових дій групу інвалідності та звертались до Міністерства оборони України із заявою про виплату одноразової грошової допомоги сума якої складала понад 400 тисяч гривень.

Усім учасникам групи оголошено підозру за частиною четвертою статті 190 — шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та частиною 2 статті 15 частиною 4 статті 190 ККУ — закінчений замах на вчинення шахрайства в особливо великих розмірах.

varta1.com.ua: Новини