Терористичний акт: подробиці ракетного обстрілу РФ Вінниці

Жахливий злочин росії проти мирного населення

Фото: ДСНС України

У четвер, 14 липня, російські війська ракетами вдарили по цивільних об’єктах Вінниці. Внаслідок терористичної атаки, десятки людей постраждали, багато загинуло, а серед жертв є немовля. Про це повідомляла «Варта 1».

У прес-службі ДСНС України за інформацією, станом на 22:00 год., оприлюднили кількість загиблих та поранених:

  • загинуло 23 особи  (з них 3 дитини);
  • звернулося за допомогою 117 осіб;
  • госпіталізовано  66,  у тому числі 3 дитини;
  • у важкому стані перебуває 34 особи;
  • 5 осіб у критичному стані;
  • триває пошук 39 осіб зв’язок з якими відсутній.

Від ДСНС працює 248 осіб (у т. ч.  кінологічні та  піротехнічні розрахунки) та 38 одиниць техніки.

Станом на ранок 15 липня, 18 людей вважаються зниклими безвісти.

Попередньо відомо, що росіяни розбомбили будівлю з офісними приміщеннями. У цивільну споруду влучили три ракети російських злочинців.

Встановлено, що знищено також приміщення одного з медичних центрів.

Від ударів постраждали розташовані неподалік житлові будинки. На місці «прильотів» виникла пожежа, вогонь перекинувся і на паркувальний майданчик.

За фактом ракетного обстрілу цивільної інфраструктури Вінниці СБУ розпочала кримінальне провадження — стаття 438 КК України. 

Спочатку у Нацполіції повідомили, що жертвами окупантів стало двоє людей, зокрема маленька дитинка, а поранень зазнали шестеро людей. Згодом кількість загиблих зросла до восьми, а постраждалих — до 30 осіб.

А вже станом на 12:15 год., у ДСНС повідомили, що внаслідок влучання російських ракет, загинуло 12 людей (одне немовля) і 25 поранених.

Пізніше ця цифра зросла.

Згодом у Вінницькій міській раді повідомили, що після вилучення і проведення первинної ідентифікації елементів боєприпасів було попередньо встановлено, що ракетний удар був завданий двома ракетами типу «Калібр» маркування 3М-14е. 

Вінницька міська рада повідомила, що для пошуку людей, які могли постраждати, внаслідок ракетного удару у Вінниці, відкрито гарячу лінію. Звертатися за телефонами: 67-01-20, 103. А в поліції додали, що для пошуку рідних чи знайомих, які перебували у місці прильоту і не виходять на зв’язок, можна телефонувати за цими номерами: 050-222-03-26 або 59-42-00.
Президент Володимир Зеленський, коментуючи удар по Вінниці, наголосив, що росія — це країна-терористка, яка вбиває мирне населення України.

«Щодня Росія нищить мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільних об’єктах. Де немає нічого військового. Що це, як не відкритий терористичний акт? Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист», — написав президент.

Відреагував також очільник МЗС України Дмитро Кулеба наголосив, що російські воєнні злочинці будуть віддані під суд за кожну краплю української крові і сліз. Він також звернув увагу, що окупанти обстріляли Вінницю саме тієї миті, в той час, коли в Гаазі триває конференція про відповідальність РФ за інші скоєні воєнні злочини.

У ДСНС опублікували жахливі фото скривавленого дитячого візочка із загиблою дитиною

Загиблою дитиною була маленька дівчинка Ліза, яка в той день йшла з мамою на розвиваючі заняття. Мама перебуває у важкому стані в реанімації. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також