Теща заступника одеського воєнкома купила BMW за 5 тис грн

BMW X7 XDRIVE 30D

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення на 14 млн грн у заступника військкома Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка. Про це повідомляє пресслужба НАЗК. 

У заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки - начальника сектору комплектування Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка за результатами моніторингу життя виявили ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про його незаконне збагачення на понад 14 млн грн.

Теща Галушка з 2020 року придбала, а потім продала два автомобілі. Йдеться про авто Mercedes-Benz GLE 43 AMG вартістю 2 млн грн та Mercedes-Benz GLS 350 вартістю 2,3 млн грн. Торік жінка також придбала BMW X7 XDRIVE 30D.

«При реальній вартості автівки у 3,9 млн грн в укладеному договорі купівлі-продажу ціна авто вказана 5 тис. грн, що свідчить про приховування реальної вартості його набуття», - уточнили у НАЗК. 

Також теща військкома придбала будинок та земельну ділянку за понад 3 млн грн.

Син Галушка отримав у власність квартиру в Одесі, вартістю 563 тис. грн. А його мати придбала авто Toyota RAV-4 HYBRID вартістю понад 880 тис. грн та житловий будинок з земельною ділянкою за майже 1,7 млн грн. Фінансової спроможності для таких покупок вона не мала. 

«Позаминулої осені автомобіль Mazda CX-5 придбала й дружина воєнкома. В договорі купівлі-продажу зазначена вартість авто становить 50 тис. грн, хоча на інтернет-платформах середня ціна такого авто близько 1,3 млн грн, що також свідчить про заниження реальної вартості. Влітку 2023 року вона поповнила свій автопарк ще й Mercedes-Benz V-KLASSE вартістю понад 2,6 млн грн», - додали у НАЗК. 

Галушко разом з дружиною з 2021 року додатково витратили 6 млн грн. Кошти на банківський рахунок вносились готівкою через термінали сумами від 9 до 106 тис. грн.

Читайте також: через корупцію в ТЦК перевірять не лише військкомів, а і їх родичів.

У Галушка та його рідних не зафіксували законних доходів, які б могли дозволити ці покупки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт