Тих, кого прислала Росія, ніколи не бачили стільки вільних людей на вулицях, які не мають страху — Зеленський (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українських міст та хоробрих їхніх мешканців

ФОТО: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українських міст та хоробрих їхніх мешканців.

Так, глава держави присвятив свою промову, зокрема, Бердянську, Каховці, Енергодару, Мелітополю і Херсону.

«До Херсона, де сьогодні ми побачили, як у вільних людей стріляють раби. Раби пропаганди, яка підміняє їхню свідомість. Раби, які звикли пакувати в автозаки всіх. Навіть бабусю з чистим білим плакатом. І навіть дівчину з аркушем А4, на якому написано лише одне слово — «мир»», — поділився Зеленський.

Він додав, що ці «раби, яких прислала Росія», ніколи не бачили стільки вільних людей на площах, на вулицях, які не мають страху перед «рабами зі зброєю в руках».

«Херсоне, тримайся! Ми не забудемо ніколи ці кадри. Кадри з вашого міста. На вашій площі й вулицях ми були всі з вами разом. 40 мільйонів українців нашої держави» — наголосив президент України. При цьому додав, що на кожного окупанта, який стріляв у мирних херсонців просто за синьо-жовтий колір, чекає чорна смуга.

«І те ж саме чекає білих від переляку російських військових, яких сьогодні прогнали в Енергодарі. Мирні українці прогнали голими руками», — наголосив Зеленський.

«Колись — звичайні українці, а зараз — борці. Чоловіки й жінки, які піднімаються за нашу державу. Повсюди: на півдні, на сході, на півночі, в центрі, на заході й за кордоном. Піднімаються так, що ворог не вірить. Не вірить, що це дійсно — реальність. Але ми змусимо їх повірити. І змусимо запамʼятати, що до нас їм дороги немає. І ніколи не буде. У Київ, який мужньо й велично стоїть над Дніпром. У Харків... Гордий, охайний, освічений Харків. Який вони бʼють, а він ніяк не підкоряється. Чернігів. Древній! Чернігів, який з часів Орди не знав такого звірства, яке переживає тепер від російських військових. Суми, Охтирка й Лебедин... Ізюм, Дергачі... Волноваха, Попасна... Бородянка, Гостомель, Макарів... Миколаїв... Маріуполь! Працьовите й чесне місто! Яке окупанти просто знищують. Руйнують у попіл. Але яке переживе їх усіх. Нікчемних рабів, які не вміють піклуватися про власну країну. Про власних людей. А ще й ідуть у чужу», — додав президент.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також