«Томатний грип»: в Індії стрімко поширюється новий вірус

За останніми даними, захворіли 82 дитини

Фото: інформативне

В Індії стрімко поширюється нова вірусна інфекція під назвою «томатний грип». Вперше її виявили у дітей в південно-індійському штаті Керала в травні, але тепер вона поширилася на два інших штату.

За останніми даними, вірус діагностували у 82 дітей у віці до п’яти років.

Про це інформує видання «Lancet Respiratory Medicine».

Вчені досі намагаються точно визначити, що це за вірус. Його назвали «томатним грипом» через хворобливі червоні пухирі, які виникають на тілі у хворих. Вірус дуже заразний і легко передається при тісному контакті, наприклад, через підгузники, дотик до брудних поверхонь або потрапляння речей в рот.

«Рідкісна вірусна інфекція перебуває в ендемічному стані й вважається безпечною для життя; однак через жахливий досвід пандемії Covid-19 бажано проявляти пильність, щоб запобігти подальшим спалахам», — йдеться в статті.

Симптоми нового вірусу дуже схожі з коронавірусом, чікунгунья і лихоманкою денге.

Останні два поширені в Індії в сезон дощів і переносяться комарами.

«Вірус також може бути новим варіантом вірусної хвороби рук, ящуру, поширеного інфекційного захворювання, що вражає в основному дітей у віці від одного до п'яти років і дорослих з ослабленим імунітетом, а деякі тематичні дослідження навіть показали, що руки, ящур захворювання у імунокомпетентних дорослих», — наголошується в статті.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також