Трамп хоче припинити військову допомогу Україні, якщо не буде переговорів з росією

У разі його перемоги на виборах

Колишній президент США Дональд Трамп, у разі перемоги на виборах, може припинити американську військову допомогу Україні, якщо не буде переговорів з Росією. Про це пише Reuters.

Два ключові радники Дональда Трампа представили йому план припинення війни Росії в Україні в разі його перемоги на президентських виборах. Він передбачає надання військової допомоги Україні за умови, що Київ вступить у мирні переговори з РФ.

Водночас один з радників Трампа з питань національної безпеки Кіт Келлог заявив, що США попередять Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України з боку Сполучених Штатів.

Згідно з планом, розробленим Келлогом і Фредом Флейцом, під час мирних переговорів передбачається припинення вогню на основі існуючих ліній зіткнення.

Колишній президент відреагував на план позитивно.

«Я не стверджую, що він погодився з ним або погодився з кожним словом, але ми були раді отримати той зворотний зв'язок, який ми отримали», - сказав він.

Читайте також: на росії заявили про «більш жорсткі» умови мирної угоди, якщо Київ відмовиться від останньої пропозиції

Речник кампанії Трампа Стівен Ченг заявив, що офіційними слід вважати лише заяви, зроблені самим Трампом або уповноваженими членами його передвиборчої кампанії.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт