Трамп представив антиукраїнського кандидата на посаду віцепрезидента

Таке рішення може стати «катастрофою» для України та Євросоюзу

Кандидат у президенти від Республіканської партії США Дональд Трамп запропонував у віцепрезиденти сенатора від Огайо Джей Ді Венса, який має відверто антиукраїнську позицію. Про це пише Politico.

39-річний сенатор є одним із найбільших ізоляціоністів у Республіканській партії. Він категорично проти додаткової допомоги Україні та раніше критикував «надмірну залежність» Європи від США в питанні військових інвестицій.

Один із європейський посадовців на умовах анонімності сказав журналістам, що висування Венса стало «катастрофою» для України та Євросоюзу, який її підтримує. Венс мав центральну роль у спробі знищити пакет допомоги Україні в Сенаті, а коли ця спроба провалилася, він сказав: «Ми могли зробити чітко зрозумілим для Європи та решти світу, що Америка не може виписувати безлімітні чеки нескінченно».

Взимку під час Мюнхенської безпекової конференції, Венс аргументував необхідність згортання допомоги українцям тим, що американські виробничі потужності не здатні «нескінченно підтримувати наземну війну» в Європі. 

Він пропустив зустріч сенаторів із президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, аргументуючи це тим, що «не почує нічого нового».

Читатйте також: ЗМІ оприлюднили перші дані, хто стріляв у Трампа під час його виступу

Політика Венса загалом збігається з позицією Трампа «America-first», і європосадовець, який спілкувався з Politico, вважає, що в разі перемоги цієї команди на виборах Вашингтон штовхатиме ЄС до зближення із Китаєм. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт