Тренер-зрадник російського футбольного клубу вирішив судитися з Україною

Тимощук є уродженцем Луцька

ФОТО: Анатолій Тимощук

Тренер російського футбольного клубу “Зеніт” Анатолій Тимощук, який є уродженцем України, подав позов до Спортивного арбітражного суду у Лозанні (CAS) проти Української асоціації футболу (УАФ). Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі журналіст Ігор Бурбас.

Причиною позову стало рішення УАФ позбавити Тимощука всіх титулів, тренерської ліцензії та довічно виключити з офіційного реєстру збірних.

Раніше Тимощук подавав апеляційну скаргу на рішення УАФ. 24 січня апеляційний комітет УАФ у повному обсязі відмовив Тимощуку у скарзі, залишивши рішення КДК у силі.

Бурбас уточнює, що розгляд справи з урахуванням усіх процесуальних етапів коштує близько 100 тисяч євро для кожної зі сторін. Представлятиме інтереси Тимощука в Лозанні Георгі Градєв. Болгарський футбольний юрист не вперше співпрацює з пітерською командою.

7 січня Тимощука терміном на 10 років було внесено Радою національної безпеки та оборони України до списку санкцій.

Нагадаємо, що Анатолій відмовився засуджувати росію за напад на Україну і лише зміг видавити із себе невеликий сторіз у Instagram, у якому просто закликав до миру.

Читайте також: зрадник-футболіст намагався оскаржити рішення про відсторонення від українського футболу.

У свою чергу українські військовослужбовці витерли ноги про футболку Анатолія. А у день народження Тимощука Луцька міська рада позбавила колишнього гравця збірної України звання “Почесний громадянин міста”.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк