Триває хвиля загадкових смертей: у лісі помер найвпливовіший медіаменеджер росії

Головред "улюбленої газети Путіна"

Фото з відкритих джерел

Головний редактор і генеральний директор найпопулярнішої російської газети «Комсомольська правда» Володимир Сунгоркін помер на 69 році життя, повідомляє «РБК-Україна».

Володимир Сунгоркін народився в Хабаровську. Його журналістська кар’єра почалася в 70-і роки, а вже в 1985 він перейшов у московську редакцію «Комсомольської правди».

Після розпаду СРСР він придбав видання і перетворив його в одне з найпопулярніших ЗМІ в росії. Газета мала рекордні тиражі - в піковий момент понад 35 млн примірників на день. «Комсомольська правда» була однією з найбільш тиражних газет у світі.

Також Сунгоркін володів газетою «Радянський спорт» і «Експрес-газетою».

«Комсомольська правда» майже завжди підтримувала курс Кремля і президента РФ володимира путіна. Журналісти видання критикували тільки окремих чиновників.

Сам Сунгоркін позиціонував газету як «улюблене видання путіна». Журналіст отримав орден «За заслуги перед Вітчизною» і ряд інших державних нагород.

Як повідомляє «Дзеркало тижня», деталі смерті наразі невідомі. ЗМІ лише зазначають, що причиною став інсульт. Володимир Сунгоркін — радянський та російський журналіст. У 2005 році увійшов до п’ятірки найвпливовіших медіаменеджерів Росії.

Як інформує «Главред», у 2016 р. російського пропагандиста було включено до списку санкцій України президентом Петром Порошенком, йому заборонено в’їзд до країни. Після початку війни в Україні Сунгоркін потрапив до списку санкцій ЄС.

Колега по інформаційній зброї відомого пропагандиста — рашистка Маргарита Симоньян згадала, як ходила по гриби з Сунгоркіним. «Минулого сезону ходили з Володею Сунгоркіним по гриби. Так і бачу перед собою його спину — ватник, заброди, повний кошик білих і подосиновиків. Потім смажили шашлики. Чоловіки пили горілку, я стояла за мангалом».

За словами Симоньян, Сунгоркін був «життєрадісний, іронічний»: «Над усіма жартує — особливо над собою. Молода красуня, зовсім маленькі діти. Як мені розповіли, то він і помер учора. У поході, у лісі, на ногах. Не здивуюся, якщо в цей момент він теж жартував над собою та своїм інсультом».

Як повідомлялося, у росії за загадкових обставин загинув топчиновник, який займався авіаційною галуззю.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий