Троє людей у Львові отруїлись чадним газом

Обставини з'ясовують

Фото ілюстративне

Вчора, 14 квітня, у Львові трапилось отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали троє людей. Двох із них доправили до лікарень. Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради. У квартирі багатоквартирного житлового будинку на вул. Фурманській, 5 (Галицький район) отруїлись чадним газом мешканці квартири: 30-річний чоловік, 31-річна жінка та 2-річна дитина. Чоловіка та дитину медики доправили до лікарень, жінка від госпіталізації відмовився.

Подачу газу до квартири припинили, обставини події встановлюють.

Статистика: Загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 23 випадки отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 59 людей, з них 21 дитина. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Читайте також: у Львові людина отруїлася чадним газом

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена