Троє українських військовослужбовців загинули через недбалість посадовця ЗСУ

ДБР завершило розслідування щодо загибелі трьох військовослужбовців на Донеччині

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Слідчі Теруправління ДБР Краматорська завершили досудове розслідування відносно колишнього начальника інженерної служби однієї з військових частин, недбалість якого призвела до загибелі трьох військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомляє ДБР.

Колишній начальник знав, що на дорозі у районі населеного пункту Новолуганське, Бахмутського району, Донецької області, були закладені протитанкові міни. Проте він не позначив вибухові пристрої попереджувальними знаками та не огородив небезпечну ділянку.

Більше того, колишній військовослужбовець не поінформував командування про наявність мін та не вжив заходів щодо їх знешкодження.

Вранці 14 лютого 2021 року група військовослужбовців пересуваючись цією дорогою з одного командного пункту на інший підірвалися на мінах. Троє з них загинули.

Колишній начальник інженерної служби обвинувачується у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 КК України).

Обвинуваченому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснювала Донецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, оперативний супровід – ДБР.

Як повідомляє «Суспільне», в ОПУ назвали імена загиблих військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В’ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

14 лютого у Донецькій області, поблизу Бахмутського району, від невідомої вибухівки загинуло троє військовослужбовців.

Трагедія трапилася у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», на місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Воїни підірвалися на міні.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також