Троє жителів Львівщини нажили собі мільйони гривень, використовуючи чужу технологію виготовлення систем вентиляції (ФОТО)

Правовласник патенту втратив понад 10 млн грн

Фото: НПУ

Організовану групу осіб, які незаконне виробляли та збували системи вентиляції, не маючи права на використання патенту, викрили правоохоронці Львівщини.

Як повідомляє Нацполіція Львівщини, 43-річний підприємець, мешканець Львова, отримав доступ до розробок систем вентиляції та клієнтської бази одного з ТзОВ, яке спеціалізується на виробництві холодильного та вентиляційного обладнання.

У подальшому зловмисник, не маючи права на використання патенту, який належить іншій юридичній особі, разом із спільниками, 28-річною мешканкою Яворівського району та 43-річним мешканцем Червоноградського району, організував незаконну схему виготовлення і реалізації систем вентиляційного устаткування з рекуперацією тепла на території Львівської області та за кордоном.

Таким чином було порушено право інтелектуальної власності на використання патенту, а правовласнику було завдано матеріальних збитків на суму понад 10 мільйонів 250 тисяч гривень.

Організована група реалізовувала свій злочинний план протягом 2021-2022 років – правоохоронці викрили зловмисників під час чергової незаконної реалізації продукції.

Господарський суд Львівської області, яким було встановлено неправомірність використання корисної моделі за патентом, що належить іншому правовласнику, виніс рішення про вилучення з обороту незаконно виготовлених виробів, а також заборону подальшого виготовлення та реалізації. Проте незважаючи на це, організована група продовжила свою злочинну діяльність.

Слідчі повідомили організатору групи у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3. ст.27 - ч.3 ст.177 (Організація незаконного використання корисної моделі, порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію, вчинені організованою групою, повторно, у значному розмірі та у великому розмірі) ККУ та ч.2 ст.382 (Невиконання судового рішення, вчинене службовою особою) ККУ.

Також про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27 – ч.3 ст.177 (Пособництво у незаконному використанні корисної моделі, порушенні прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію, вчинені організованою групою, повторно, у значному розмірі та у великому розмірі) повідомлено двом іншим учасникам організованої групи.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Читайте також: у Львові викрили переселенку з Луганщини, яка займалася шахрайством.

Досудове розслідування завершене, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий