Три роки тому було скоєно напад на Катерину Гандзюк

Screenshot-4
Screenshot-4

Три роки тому, 31 липня 2018 року, близько 8:30 год, невідомий облив Катерину Гандзюк сульфатною кислотою.



Напад стався біля будинку, де мешкала політикиня, у той час, коли вона йшла на роботу.

Катерину доправили у реанімаційне відділення обласної лікарні у шоковому стані. Опіки становили понад 40 % тіла. Кислота потрапила жінці на спину, голову, руку, а також в око.

4 листопада Катерина померла. Офіційна причина смерті — поліорганна недостатність та хімічні опіки із залученням 39 % тіла, внаслідок нападу з використанням хімічної речовини.

Спочатку кримінальну справу було відкрито за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство), згодом злочин перекваліфікували на умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого (ч. 2 ст. 121). Згодом справу перекваліфікували на «замах на вбивство з особливою жорстокістю». Адвокат Катерини Євгенія Закревська домоглася, щоб було додано кваліфікацію вбивства як замовного.

Після смерті Катерини поліція перекваліфікувала справу на статтю «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

За декілька днів після нападу, 3 серпня 2018 року, друзі Катерини створили ініціативу «Хто замовив Катю Гандзюк».

На підтримку Каті виступили фанати «Динамо», «Карпат», «Десни», «Кристала», «Миколаєва» та інших українських футбольних клубів, а також активісти і небайдужі, які почали розміщувати дописи, графіті та банери «Хто замовив Катю Гандзюк?» на сторінках соцмереж, стінах будинків, тротуарах і трибунах стадіонів України.

Активісти відвідують судові засідання по справі та слідкують за кроками слідства з метою, щоб усі причетні до вбивства Каті були покарані.

Покарання відбувають виконавці злочину. Владислав Мангер виступає у цій справі як замовник вбивства. У кінці червня Дніпровський районний суд Києва продовжив утримання під вартою Мангера і Левіна до 28 серпня без визначення розміру застави.

varta1.com.ua: Новини