Три шляхи вперед для України: Зеленський про співпрацю з США після виборів

Один зі шляхів передбачає продовження підтримки союзниками

Невдовзі у США відбудуться вибори, за результатами яких оберуть нового президента. Президент України Володимир Зеленський визнав, що результат виборів має вирішальне значення для вступу України до НАТО та її майбутнього загалом. Про це він сказав Financial Times.

Видання зазначає, що віце-президентка і кандидатка від Демократичної партії на пост президента США Камала Гарріс заявила, що в майбутньому обміркує членство України в НАТО, а кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував військову допомогу США Києву і заявив, що врегулює конфлікт, як тільки його оберуть.

"Я не знаю, якою буде пропозиція до нас після виборів (в США – ред.)...Ми бачимо три різних шляхи вперед", – сказав Зеленський.

За словами українського президента, один із цих шляхів - продовження підтримки України хоч і союзниками, які все ще "бояться деяких ризиків", сказав Зеленський. Два інші шляхи передбачають поліпшення або погіршення ситуації для України залежно від того, хто переможе в президентських перегонах.

Читайте також: Зеленський розповів, чи пропонували Україні членство в НАТО в обмін на території

"Залежно від того, хто переможе в боротьбі за Білий дім, "ми бачимо (два – ред.) інших шляхи. Буде більш позитивним? Чи менш позитивним? Чесно кажучи, не знаю. І це дуже чутливо для наших людей", – зазначив президент України.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також