Туреччина спростовує свою причетність до порятунку екіпажу російського крейсера

Турки «відхрестилися» від допомоги

ФОТО: інформативне

Турецький чиновник спростував заяви про те, що один із кораблів їхньої країни допоміг врятувати членів екіпажу російського крейсера «Москва». По це пише «BBC».

Про це раніше сьогодні заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Він також повідомив, що влада Туреччини та Румунії підтвердила, що судно було затоплено. 

Однак, турецьке джерело «BBC» не підтвердило цю інформацію.

Міністерство оборони Росії наполягає, що корабель все ще на плаву, і постійно заперечує заяви про те, що по «Москві» завдали удару.

Нагадаємо, за даними турецьких ЗМІ український БПЛА «Байрактар» знешкодив РЛС крейсера «Москва», після чого він став беззахисним і не міг реагувати на підліт ракет. Після цього дві українські ракети влучили у лівий борт крейсера. Згодом корабель почало кренити і він ліг на лівий борт. Росіяни встигли по усіх відкритих каналах подати сигнал SOS. Відтак крейсер «Москва» пішов на дно Чорного моря. Турецькі рятувальники встигли врятувати 60 російських моряків. Доля решти — понад 400 моряків, наразі, невідома.

За інформацією Оперативного командування “Південь”, після влучання крилатих ракет “Нептун” “потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути”.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також