Туреччину знову сколихнув потужний землетрус (ВІДЕО)

В тому регіоні, який найбільше постраждав 6 лютого

ФОТО: ілюстративне

В провінції Хатай на півдні Туреччини стався землетрус магнітудою 6,4. Цей регіон є одним із найбільш постраждалих внаслідок землетрусу, який стався 6 лютого.
Про це повідомляє Anadolu з посиланням на Управління з ліквідації наслідків стихійних лих та надзвичайних ситуацій Туреччини.

Так, землетрус стався о 19:04 за київським часом у районі Дефне провінції Хатай. Землетрус магнітудою 6,4 бала, який також відчувався в прилеглих провінціях, був на глибині 16,7 кілометра.

Крім того, о 19:07 за Києвом у районі Самандаг у цій же провінції стався афтершок магнітудою 5,8 на глибині 7 кілометрів.

AP з посиланням на турецький телеканал NTV пише, що підземні поштовхи спричинили обвалення деяких пошкоджених будівель. Про постраждалих повідомлень наразі не було.

Нагадаємо, зранку 6 лютого в Туреччині стався сильний землетрус магнітудою 7,9 бала. Він був відчутний на Кіпрі, у Лівані та Сирії. Після основного землетрусу сталося декілька афтершоків. Відлуння цього землетрусу зафіксували навіть системи АЕС України.

Україна для допомоги відправила до Туреччини групу рятувальників ДСНС, які обстежили там уже декілька сотень будівель.

Станом на 20 лютого відомо щонайменше про 41 156 загиблих унаслідок землетрусу в Туреччині.

Також в епіцентрі землетрусу у Туреччині повністю вціліло місто, де мер працював в межах закону.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також