Твердження росії про брудну бомбу «абсурдні», — Столтенберг

Генсек НАТО зауважив, що подібна поведінка притаманна росії, але аж ніяк не Україні

Фото: ілюстративне

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав абсурдом заяви Кремля про те, що Україна нібито готується застосувати «брудну бомбу», і нагадав, що подібна модель поведінки з боку РФ вже спостерігалася у Сирії і перед повномасштабним вторгненням росії в Україну наприкінці лютого.

Про це Столтенберг повідомив у інтерв’ю виданню «Politico».

Генсек НАТО вважає абсурдним говорити, що Україна застосує «брудну бомбу» на власній території, за звільнення якої так завзято бореться.

За його словами, Альянс стурбований тим, що риторика росії може бути частиною її давньої моделі поведінки.

«Що нас турбує, так це те, що це частина моделі, яку ми бачили раніше в росії — у Сирії, а також на початку війни або безпосередньо перед початком повномасштабної війни у лютому. Росія звинувачує інших у тому, що вона має намір зробити сама», — сказав він.

У своєму «Twitter» Столтенберг повідомив, що провів розмову з цього приводу з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом та главою Пентагону Ллойдом Остіном.

«Союзники НАТО відкидають це звинувачення. Росія не повинна використовувати його як привід для ескалації. Ми залишаємось непохитними у нашій підтримці України», — заявив генсек Альянсу.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів