У 2016 році росія планувала державний переворот у європейській країні

У Болгарії

Військова розвідка Росії розробила план здійснення державного перевороту в Болгарії у 2016 році, який вдалося зірвати після превентивного арешту його учасників. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Під час дискусії в парламенті Болгарії виконавчий директор розслідувальної групи Bellingcat Христо Грозев заявив, що спроба перевороту в Болгарії була запланована на 20 квітня 2016 року. Він мав бути здійснений руками двох воєнізованих організацій, «Василь Левські» та «Шипка».

Понад сімсот бойовиків мали влаштувати заворушення в парламенті, почати стрілянину й спробувати захопити владу. Операція нібито підтримувалась Російською православною церквою.

Спроба путчу провалилась через превентивний арешт сотень учасників воєнізованих формувань, з яких до Софії змогли дістатися лише три десятки. Затримано було й організатора операції Владіміра Русева, відомого під псевдонімом «Вальтер Калашников».

У 1996 році Русев фігурував як власник охоронної компанії Walter Catani, яка хвалилася тим, що «скликала» у Болгарії зустріч лідерів глобального безпекового тресту за участю колишніх офіцерів Моссада, КДБ та ЦРУ.

Як повідомлялося, генерал-майор розповів, про чотири ймовірні напрями наступу росії.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також