У 33 країнах світу заявили про випадки важкого гострого гепатиту

Вже померло 18 дітей

Тридцять три країни повідомили про 920 ймовірних випадків важкого гострого гепатиту у дітей, що на 270 більше, ніж у травні. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров’я у п’ятницю.

ВООЗ повідомила, що на європейський регіон припадає половина ймовірних випадків, у тому числі 267 з Великобританії, тоді як третина ймовірних випадків припадає на Сполучені Штати.

Органи охорони здоров’я по всьому світу досліджують таємниче зростання тяжких випадків гепатиту у маленьких дітей. Вперше спалах було повідомлено в квітні у Великобританії і з тих пір охопило десятки інших країн. 

Представники охорони здоров’я США стверджують, що головною гіпотезою для цих випадків є зараження аденовірусом, поширеним дитячим вірусом.

Останні дані ВООЗ були станом на 22 червня і виключали чотири країни, випадки захворювання яких ще не засекречені.

Згідно зі звітом, із 422 випадків, про які доступна інформація про стать та вік, близько половини припали на хлопчиків, більшість із них у віці до 6 років.

ВООЗ повідомила, що 45 дітям з гострим гепатитом потрібна була пересадка печінки і вже зафіксовано 18 смертей, більшість з яких відбулися в регіоні Америки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також