У Bild розкрили масштаби «мирної» пропозиції путіна

путін вперше висунув умови переговорів

Вчора, 14 чеврня, Володимир Путін виступив у МЗС Росії та вперше висунув умови, на яких готовий припинити війну в Україні та перейти до переговорів. Про це пише BILD.

Російський диктатор назвав це «реальною мирною пропозицією». За його словами, ЗСУ мають бути повністю виведені з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Київ зобов'язаний відмовитися від планів вступити до НАТО, а Захід зняти з Росії санкції. Цю заяву зроблено напередодні саміту у Швейцарії, де припинення вогню в Україні обговорюватимуть без Росії.

Експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке уточнив, що зараз російській армії далеко до захоплення територій, добровільного відходу з яких Путін вимагає від України.

Росія не контролює великі міста Херсон та Запоріжжя – столиці тих областей, на які претендує. Прийняти умови Путіна означало б залишити територію в 26 000 кв. км. Це більше, ніж площа більшості федеральних земель Німеччини або таких країн, як Північна Македонія, Словенія або Ізраїль. За нинішніх темпів настання ЗС РФ знадобляться десятиліття, щоб захопити їх силою.

Читайте також: The Economist назвав можливу дату початку переговорів України та росії

«Просто, щоб ні в кого не було ілюзій. Те, що Путін вимагає сьогодні для «перемир'я», - це беззастережна капітуляція української армії та «добровільний догляд» з території площею 26 000 кв. км. Це більше, ніж Мекленбург — Передня Померанія. Слова Путіна є радше криком розпачу, ніж пропозицією, яку слід сприймати всерйоз. Він знає, що Україна не зможе з цим погодитися, тому що немає жодних підстав припускати, що вона втратить необхідні території у боях у найближчі місяці та роки» - додав журналіст.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт