У Білому домі дали пораду путіну, як вирішити проблеми на Курщині

Заява Джона Кірбі

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Володимир Путін може припинити війну проти України, якщо його так непокоїть ситуація в Курській області. Про це він сказав на онлайн-брифінгу.

Кірбі сказав, що чергові заяви російських посадовців про те, нібито захід у Курську область координується Заходом – «це все путінська пропаганда», за яку господар Кремля чіплявся від початку вторгнення в Україну.

«Єдині, хто перебуває у стані війни в Україні – це самі росіяни. Це вони здійснюють вторгнення в Україну, а Україна – захищається від агресії. Це війна Росії проти України, не більше й не менше, і так було від самого початку», – повідомив представник Білого дому.

«Це війна Путіна проти України. І якщо йому щось не подобається, якщо його щось не задовольняє, є дуже просте рішення – хай він забирається під три чорти з України та припиняє війну», – додав він.

Читайте також: вторгнення на росію - найризикованіше рішення Зеленського, - The Times

З початку минулого тижня українські військові проводять операцію на території Курської області Росії та, як стверджує головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, контролюють до 1000 квадратних кілометрів території.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі