У Білому домі та Пентагоні не підтверджують передачу ATACMS Україні

Передача АТАСМS імовірна в майбутньому

У Білому домі не можуть підтвердити плани Сполучених Штатів Америки щодо передачі Україні далекобійних ракет ATACMS. Про це повідомила прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

«»Я не збираюся підтверджувати повідомлення, що з'явилися. Президент уже давно сказав, що ATACMS не виключається. Але в мене немає нічого нового, щоб оголосити«, — заявила Карін Жан-П'єр.», - сказала Жан-П'єр.

Під час зустрічі президента Байдена та лідера України Володимира Зеленського, перший надіслав світові потужний сигнал про те, що Штати й надалі підтримувать нашу країну. Підтвердженням цьому є новий пакет оборонної допомоги.

«Двосторонній договір між двома лідерами - між президентом Зеленським і президентом Байденом - був справді важливим», - сказала Жан-П'єр.

У Пентагоні також не підтвердили повідомлення про намір Джо Байдена виділити Україні далекобійні ракети ATACMS. 

Читайте також: прем'єр Польщі застеріг Зеленського, щоб той не «ображав» поляків

Виконувач обов'язків помічника міністра армії США з питань закупівель, логістики й технологій Дуглас Буш зазначив, що в Міноборони є вся інформація про кількість ракет і де вони зберігаються. Вашингтон одразу ж направить їх Україні, якщо буде ухвалено таке рішення.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт