У Білорусі почали відпрацьовувати мобілізацію військовозобов’язаних

Перевірку бойової готовності з’єднань та військових частин оголосили 11 березня

Призов білоруських резервістів. Березень 2024. Фото: міноборони Білорусі

У Білорусі в межах перевірки боєготовності армії відпрацьовують мобілізацію військовозобов’язаних і транспортних засобів.

Як повідомляє “Мілітарний”, перевірку бойової готовності з’єднань та військових частин оголосили 11 березня.

У рамках цих заходів у військовому комісаріаті Мінського району здійснюють призов військовозобов’язаних на військові збори.

За словами полковника Дмитра Годуна, який є комісаром цього району Білорусі, вони виконують розпорядження з призову та постановки на облік військовозобов’язаних і транспортних засобів.

«На цьому етапі ми провели оповіщення військовозобов’язаних та постачальників транспортних засобів. Нині проводимо збір та відправлення військовозобов’язаних до військ», – розповів військовий комісар.

Білоруські військовозобов’язані перед відправкою до армії прибувають на пункти збору сільських виконавчих комітетів і військових комісаріатів.

Також наголошується, що визначена техніка прибуває з підприємств та організацій, проходить огляд і готова висунутись у військові частини.

Зокрема у 19-й окремій гвардійській механізованій бригаді розгорнули пункт прийому техніки.

Основним завданням пункту є прийом транспортних засобів, що надходять із державних органів та організацій, здійснення розподілу та передачі техніки до підрозділів для подальшого виконання завдань.

Судячи з опублікованих фото, у розпорядження військових надходять вантажівки, самоскиди та екскаватори. За допомогою цієї техніки перевозять матеріальні засоби, а також виконується низка інших завдань. Також із технікою прибувають і військовозобов’язані водії машин.

Читайте також: у Білорусі ввели режим контртерористичної операції біля кордону з Житомирською та Рівненською областями.

Нагадаємо, що у лютому білоруський уряд оголосив запровадження режиму контртерористичної операції на кордоні з Україною. Це відбувалося в прикордонному смт Лельчиці Лельчицького району Гомельської області, туди перекинули підрозділи Сил спеціальних операцій Білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також