У білорусі розбудовують аеродром біля Рівненщини (ВІДЕО)

Вочевидь, окупанти будують там аналог авіабази «Зябровка»

ФОТО: скріншот з відео

Окупанти розширюють військову базу та аеродром у Лунінці, Брестської області білорусі, який розташований за 50 кілометрів від Рівненської області.

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на супутникові знімки від 7 серпня.

До російського вторгнення в Україну цей аеродром був резервним і не мав стратегічного значення. У січні його відвідав Лукашенко, а за кілька днів після його візиту аеродром зайняли російські війська. З цього аеродрому росіяни неодноразово обстрілювали Україну ракетами, а літаки загарбників виконували звідти бойові завдання.

Нові супутникові знімки свідчать про те, що росіяни активно розбудовують аеродром — вони розчищають територію від лісу, зводять нові об’єкти, зокрема військове містечко, розширюють склади, будують казарми й ангари.

Вочевидь, окупанти будують там аналог авіабази «Зябровка», яка розташована в Гомельській області і повністю підконтрольна росіянам. 11 серпня там пролунали вибухи. Міністерство оборони білорусі пояснило це «спалахом двигуна», але моніторингові групи та ЗМІ повідомили про знищення боєприпасів і певної кількості техніки. Зокрема, супутникові знімки показали, що на злітній смузі є контури згорілого літака.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що Білорусь не має жодного бажання бомбардувати Україну.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк