У білорусі розпочалося масове вручення повісток

А втікати білорусам нікуди…

фото: t.me/bobruisk_online

У білоруських містах Мінськ та Бобруйськ місцеві мешканці почали масово отримувати повістки у військкомати.

Як повідомляє «РБК-Україна», у Бобруйську від мешканців вимагають з’явитися до військкомату для «вручення мобілізаційного розпорядження». При на цьому місцевих підприємствах у чоловіків перевіряють прописку та фактичне місце проживання, номери мобільних та домашніх телефонів.

Влада Могилевської області, в якій знаходиться Бобруйск, зазначила, що це не мобілізація.

«Ні про яку мобілізацію — часткову чи повну — не йдеться. Це рутинна повсякденна, щорічна робота чиновників військового комісаріату. На сьогоднішній день необхідності у проведенні мобілізаційних заходів у республіці немає», — заявив військовий комісар Могилевської області Олександр Хорошкін.

Білорусь — держава у східній Європі, що утворилася внаслідок розпаду СРСР у 1991 році. Межує на заході з Польщею, на північному заході — з Литвою і Латвією, на сході і північному сході — з росією, на півдні — з Україною. 

Для довідки. Мобілізаційний припис — це документ, який зобов’язує військовозобов’язаного з’явитися у військкомат без нового окремого повідомлення у разі, якщо буде оголошено мобілізацію.

Наприклад, у росії активно роздавати мобілізаційні приписи почали ще у квітні. Коли у вересні було оголошено мобілізацію, ті, хто раніше отримали мобілізаційний припис, мали самі з’явитися у військкомат, не чекаючи нової повістки. При цьому за неявку їм уже загрожує кримінальна відповідальність як за дезертирство, а не адміністративний штраф як за неявку за повісткою.

Як повідомлялося, біля кордону з Волинню на білоруський аеродром прилетіли російські винищувачі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий