У білорусі швидкими темпами демонтують табір найманців із приватної військової компанії

Табір покинули близько 2000 бойовиків

Табір ПВК "Вагнер" у Білорусі. Фото ілюстративне / Фото: Associated Press

У Білорусі наразі проводять активний демонтаж табору найманців із приватної військової компанії «Вагнер» у селищі Ціль, що розташоване неподалік від Осиповичів, повідомляє «Фокус».

За даними журналістів і новим супутниковим знімком, наданим компанією Planet Labs, у таборі найманців відбулися певні зміни: спочатку в ньому було 273 намети, а на поточний момент залишилося близько 101 намету, що становить майже третину від початкової кількості.

Перші почали розбирати 1 серпня, на супутниковому знімку від 14 серпня видно процес демонтажу.

Згідно з фотографіями, зробленими 23 серпня, у північній частині військової бази розібрали приблизно 65 наметів із початкових 129, у західній частині — приблизно 27 із 64, а в центральній частині — приблизно дев'ять із 80.

Водночас скорочення кількості техніки невелике.

«Якщо врахувати, що кожен із наметів може вмістити приблизно 20 бойовиків, то можна говорити про те, що територію військової частини в селі Ціль могли покинути приблизно 2020 вагнерівців із приблизно 5000, які там перебували», — пише видання.

Читайте також: на Банковій прокоментували інформацію про загибель Пригожина.

Куди можуть везти ці намети і чи покинули вагнерівці територію Білорусі, невідомо. Журналісти не бачать формувань подібних військових баз на інших полігонах, але не виключають, що їх можуть перекинути в інші місця країни.

У районі табору ПВК «Вагнер» у Білорусі спостерігаються сильні перебої у роботі мобільного інтернету, повідомляє опозиційний до режиму Лукашенка моніторинговий канал «Беларускі Гаюн».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий