У Білорусі відпустили трьох затриманих українців, йдуть перемовини про звільнення ще одного

22__105_650x410
22__105_650x410

Наразі, ведуться перемовини з Білоруссю щодо звільнення українця Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі міста Бреста. Ще трьох українців вже звільнили. Про це написав у «Telegram»-каналі президент Володимир Зеленський, який також закликав Білорусь утриматися від затримань і насильства, передає «УНН».


“Білорусь, зрозуміло, зараз сильно страждає. Шукає рішення та вихід з дуже непростої ситуації. Кожного дня трапляються ексцеси. Зокрема з нашими громадянами, які опинилися в цей непростий час у сусідній країні. Але є й добра новина. Сьогодні, після наших наполегливих дій, були нарешті звільнені українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький і Оксана Альошина”, — написав Зеленський.


За його словами, українські правозахисники та журналісти були незаконно затримані ще 12 серпня. Вони не порушували жодних законів Республіки Білорусь і перебували там виключно задля отримання достовірної інформації про події, що там відбуваються, та задля коментування їх у публічному медійному просторі. Зараз вони в цілковитій безпеці, додав президент.


“Також нині ведуться перемовини задля звільнення ще одного українця — Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі міста Бреста. Ми наполегливо хочемо, щоб повернули наших громадян додому. Україна вміє захищати своїх громадян і завжди це робитиме. Однак ми закликаємо наших білоруських колег категорично утриматися від незаконних затримань і насильства. Нам дійсно небайдуже. Ми справді переживаємо за все, що відбувається в Білорусі”, — написав Глава держави.


Також Зеленський наголосив, що для України важливо, щоб білоруси знайшли виключно мирний і демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту.

varta1.com.ua: Новини