У Білорусі втік російський пілот разом з гелікоптером

Про пілота та гелікоптер інформації поки немає

Моніторингова група проекту «Беларускі Гаюн» та редакція «motolkohelp» отримали перехоплення переговорів ВКС РФ від 4 квітня 2022 року.

Ввечері, близько 20:00 год, з військового аеродрому «Зябрівка» (Гомельська область, Білорусь) пішли на зліт 6 гелікоптерів ВКС РФ, які взяли курс на військовий аеродром «Шаталово» (Смоленська область, РФ).

Один з гелікоптерів ВКС РФ з реєстраційним номером RF-04812 відхилився від курсу до РФ і пішов на південь/південний схід, у бік перетину кордонів РБ–РФ–Україна.

Вертольоти, що залишилися, почали повертатися, і впродовж години гелікоптер з номером RF-90665 літав по Гомельській області, Білорусі намагаючись знайти і наздогнати борт, але, в результаті, так і не знайшов.

«812-й, ти де зараз перебуваєш, скажи чесно? Тимурчик, бл*ть, скажи нам, будь ласка, російською мовою. Ви залишилися там чи ні?», — говорив пілот одного з гелікоптерів у групі.

У записі переговорів можна почути, що пілот одного з гелікоптерів і диспетчер як мінімум 25 разів намагалися зв’язатися з екіпажем, що втік.

Куди саме полетів борт невідомо.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також