У Bloomberg заявили, що українські удари призвели до «незначних перебоїв в електропостачанні» росіян

Росія має потужну генеруючу потужність

Україна атаками БПЛА вивела з ладу близько 14% російських нафтопереробних потужностей. Про це пише Bloomberg з посиланням на розвідувальне управління Пентагону.

«Удари українських безпілотників по російській енергетичній інфраструктурі на початку цього року вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей країни і призвели до зростання внутрішніх цін на паливо, але мали мінімальний вплив на виробництво електроенергії», - йдеться у повідомленні.

Втрата частина потужностей призвела до зростання внутрішніх цін на паливо на 20%-30% вже до середини березня. Щоб задовольнити потреби внутрішнього ринку РФ була змушена зупинити експорт. 

«Щоб пом'якшити вплив цих ударів, Росія заборонила експорт бензину на шість місяців, починаючи з березня, почала імпортувати нафтопродукти з Білорусі, які планувала імпортувати з Казахстану, і надала пріоритет відвантаженню нафтопродуктів російськими залізницями на противагу іншим видам транспорту», - йдеться в доповіді розвідувального управління міністерства оборони США. 

Аналіз охоплює лише двомісячний період: від першого удару 21 січня по заводу ПАТ «Новатек» в Усть-Лузі, до атаки 24 березня на електростанцію в Новочеркаську.

Читайте також: Захід хоче натиснути на Зеленського, щоб примусити його до переговорів з росією

Дії України «призвели до незначних перебоїв в електропостачанні російських військових і цивільного населення», оскільки «Росія має потужну генеруючу потужність — третю за величиною у світі — і високий ступінь резервування в своїй мережі».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт