У Борисполі перевірятимуть туристів, які прилітають з Китаю

TASS_38010085
TASS_38010085

Міністерство охорони здоров’я України вживає всіх належних заходів для недопущення поширення в Україні вірусу 2019-nCoV, що був виявлений у Китаї. Про це інформує МОЗ.

“Головне завдання — не допустити проникнення вірусу на територію країни. Тому важливо посилити контроль та вживати протиепідемічних заходів на пунктах в’їзду”, — зазначила Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Так, співробітники ДПСУ при виявленні громадян, які за зовнішніми ознаками будуть мати стан захворювання на ГРВІ, радитимуть їм звернутися до лікарів. У разі необхідності особи з ознаками ГРВІ будуть негайно направлятися до фахівців.

З 26 січня в аеропорту Бориспіль буде запроваджений температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені та укомплектовані інфрачервоними термометрами.

Тварини, що ввозяться в Україну, проходять спеціальний огляд ветеринарних служб. Випадків інфікування тварин зафіксовано не було.

Представники координаційного штабу домовились оперативно обмінюватись всією необхідною інформацією, відслідковувати ситуацію і за необхідності приймати належні рішення для вчасного реагування. На сьогодні були розслідували три випадки підозри на коронавірусну інфекцію 2019-nCoV. Два випадки не підтвердились. Лабораторна діагностика показала, що це грип. По третьому випадку ще триває епідеміологічне розслідування.

varta1.com.ua: Новини