У боях під Бахмутом загинув пластун

Вічна пам'ять!

Під Бахмутом пластун загинув Юрій Маєвський. Про це повідомив Пласт - український скаутинг.

До Пласту вступив у жовтні 1997 року, до Пласт Хмельницький. Гуртковий гуртка «Вовки». Впорядник гуртка - Руслан Козубей. Влітку 1998 року на таборі «Дністер» в Івано-Франківській області (комендант – Михайло Окаринський) склав пластову присягу.

В серпні 1999 року був одним із співзасновників підготовчого куреня ім. Симона Петлюри у Хмельницькому. Саме він на установчій раді куреня представляв життєпис патрона. Там таки обраний курінним цього куреня. Здав вмілості «перша допомога», «куховарення», «домашня зарадність», «філателія».

21 липня 2000 року на таборі «До висот» (комендант Юрій Ткачук), який проходив у Рівненській області, іменований пластуном-розвідувачем. На цьому ж таборі склав вмілість «Піонірка».

В жовтні 2000 року отримав четверте юнацьке пластове відзначення за непересічну пластову працю. Загалом на своєму юнацькому однострої Юрій носив 9 відзначок вмілостей, в тому числі: «Моделювання», «Рибальство» та «Військовик».

В жовтні 2001 року склав діловедення в гуртку «Вовки» із посади заступника гурткового. Остання його пластова вмілість – «Військовик ІІ» – здобута на курінному таборі «Проскурів» у 2002 році.

У мирному житті працював у сфері сільського господарства.

З початком масштабного вторгнення пішов добровольцем. До серпня 2022 року проходив службу в лавах Добровольчого формування «Авангард», опісля оформився в ЗСУ.

Загинув 17 березня під час орятунку побратима.

Як повідомлялося: Львівщина втратила нацгвардійця, який загинув на війні.

Поховали Юрія, 23 березня, у Хмельницькому на Алеї Слави.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт