У боях за Україну загинув молодий винахідник Борис Чубін

Вічна пам'ять!

Під час виконання бойового завдання під Авдіївкою загинув 24-річний Борис Чубін, який з підліткового віку працював над розробками для допомоги українським військовим. Про це повідомила мати Героя Тетяна Чубіна.

Богдан був бійцем 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Він боронив країну від початку повномасштабного вторгнення.

«Мій син… Моя надія… Моя гордість. На щиті. Загинув 30 серпня 2023 року, виконуючи бойове завдання у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка,»
– повідомила пані Тетяна.

Борис був винахідником з Одеси. Ще підлітком він почав розроблювати прилади для людей з вадами зору. До прикладу, він створив прилад iHelp, який допомагав незрячим безперешкодно переміщатися по місту. Також Борис розробив додаток для смартфонів Garden club. Він допомагав садівникам орієнтуватися, як і коли необхідно висаджувати різні рослини.

Богдан також створив спеціальну соціальну мережу для незрячих і людей з вадами зору. За цю розробку Герой став переможцем у всеукраїнському конкурсі «Інноваційний прорив-2013».

Як повідомлялося, під час звільнення Роботиного загинув 25-річний офіцер ЗСУ з Львівщини Андрій Харків

Український захисник вільно володів англійською, німецькою та китайською мовами. У 2014 році він отримав грант на навчання у Німеччині, але відмовився, оскільки вирішив допомагати розробками українській армії.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також